Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Mε κέρδη ο Απρίλιος

0
1

Wall Street

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα σε συνδυασμό με τα στοιχήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας καθορίζουν τον ρυθμό της συναλλακτικής δραστηριότητας και τις επιλογές.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,27% στις 4.192 μονάδες, ο δείκτης Dow Jones ανέβηκε 0,70% στις 34.113 μονάδες και ο Nasdaq βρήκε τοίχο στις 14.000 μονάδες, υποχωρώντας 0,48%, στις 13.895 μονάδες

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 23 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και επτά με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Dow με κέρδη 2,05 δολ. ή σε ποσοστό 3,28% στα 64,55 δολ. και ακολούθησαν Amgen στα 245,38 δολ. με άνοδο 2,40% και Chevron με κέρδη 2,39% στα 105,53 δολ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Salesforce.com (-2,85%), Intel (-0,47%) και Visa (-0,41%).

  • Σημειώνεται ότι σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με κέρδη. Ο S&P 500 ενισχύθηκε τον Απρίλιο κατά 5,25%, ο Dow Jones κατά 2,7% και κατά 5,4% ο Nasdaq.

Οι μετοχές της Berkshire Hathaway αυξήθηκαν κατά 1,6% αφού ο όμιλος του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε αύξηση κατά 20% στα λειτουργικά κέρδη και συνέχισε να επαναγοράζει μεγάλα ποσά των μετοχών του.

Οι Big Tech δέχθηκαν πιέσεις μετά από έναν ισχυρό μήνα τραβώντας χαμηλότερα τον Nasdaq.

Οι retailers ενισχύθηκαν ποντάροντας σε θετική πορεία της οικονομίας το επόμενο διάστημα  καθώς αίροντας περιορισμοί για την πανδημία. Royal Caribbean και American Airlines ανέβηκαν πάνω από 1%. Η Gap έκανε ράλι πάνω από 7%. Η Dillard’s εκτινάχθηκε 10% και η Macy 8%. Urban Outfitters και Kohl’s κέρδισαν πάνω από 5%.

Την προσοχή των επενδυτών συγκέντρωσαν χθες τα τελευταία στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης εν αναμονή ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Δύο διαφορετικές εκθέσεις για την μεταποίηση που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι ο κλάδος συνεχίζει να καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, αντλώντας ώθηση από την ανάκαμψη της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας.

  • Η μεταποίηση οδηγεί την ευρύτερη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, με το ΑΕΠ της χώρας να εμφανίζει αύξηση κατά 6,4% σε ετήσια βάση το α’ τρίμηνο μετά το 4,3% του δ΄ τριμήνου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 60,5 μονάδες τον Απρίλιο από 59,1 μονάδες τον Μάρτιο, λίγο χαμηλότερα από την προκαταρκτική μέτρηση στις 60,6 μονάδες. Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση από την έναρξη της έρευνας το 2007.

 

 

The post Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Mε κέρδη ο Απρίλιος appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.