Οι Νεκροθάφτες της Β. Εύβοιας , έχουν όνομα : Κεδίκογλου , Πνευματικός , Αποστόλου , Χατζηγιαννάκης

103

Η τύχη των Ελλήνων – όχι μόνο στην ταυτότητα – στην Ελλάδα …..                              ι  Φίλες & Φίλοι επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για το Οδοιπορικό της Απόγνωσης μου … Από το 2014 που επέστρεψα μετά την Συνταξιοδότηση μου στον τόπο καταγωγής μου την Βόρεια Εύβοια έβαλα στόχο στην Ζωή μου να δημιουργήσω μία Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο Βιομάζα ,  δηλαδή ότι άχρηστο οργανικό υπόλειμμα όπως οι κορυφές και τα παρακλάδια των πεύκων που ελαφρά την καρδία και με ανοχή των Δασαρχείων οι υλοτόμοι εγκαταλείπουν στα δάση και με το που στεγνώνουν με την πρώτη θερμική επίδραση δρουν σαν βραδυφλεγείς βόμβες καθώς και τα Αγροτικά υπολείμματα (καλαμιές , καλαμποκιές , βαμβακιές ) και τα ελαιοκλαδέματα που είναι αιτίες των Εθνικών καταστροφών από καύση ελαιοκλαδεμάτων αγρότη ξεκίνησε και στο Μάτι !!!!                                                     Αλλά και με οικονομικό όφελος των Αγροτών μας – προσυμφωνημένη τιμή με τον Επενδυτή 40 ευρώ ο τόνος .

Φίλες / φίλοι για να σας εξηγήσω την συμπεριφορά των Δασαρχείων και των Πολιτικών μας  χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο , λίαν επιεικώς τους αποκαλώ Γενίτσαρους και τους Φτύνω ….    Η Ασημαντότητα μου , με τον στόχο αυτό θα είχε με μαθηματική ακρίβεια αποτρέψει την Εθνική Καταστροφή εάν οι αναφερόμενοι όχι να με άκουγαν, αλλά μην με αγνοούσαν – να μην με Σαμποτάριζαν – και θα πάρετε μία γεύση από τον  Αγώνα μου με την δημοσίευση της τελευταίας μου προσπάθειας προς το ΥΠΕΝ το 2020 επί Χατζηδάκη .                             Τώρα ο στόχος της Ζωής μου είναι η τιμωρία τους , θα σας ενημερώνω για τον Αγώνα αυτόν εδώ στην online evianea.gr και σύντομα θα την εκδώσω σε έντυπη free press για  ολόκληρο το πληγωμένο Νησί μας ,  η επίσκεψή σας εδώ θα μου δίνει δύναμη – επίσης καλή δύναμη  εύχομαι σε όλες/όλους για να επουλώσουμε τις πληγές μας το συντομότερο ….

κ. Υπουργέ , Αγαπητέ κ. Χατζηδάκη

Σας γράφω από την παραλία της Αγίας Άννας , στην Βόρεια Εύβοια , όπου επέστρεψα και διαμένω μόνιμα μετά την Συνταξιοδότηση μου .

Γνώρισα την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στον πολύπαθο Δήμο μας όπως γνωρίζετε , και παρόλο το ενδιαφέρον σας όπως και η επίσκεψη που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον Περιφερειάρχη μας , κ. Φάνη Σπανό στην προεκλογική περίοδο να επισκεφτούν ένα μικρό Ναυπηγείο στο Κυμάσι – Λιμάνι Μαντουδίου – και να ενθαρρύνουν τον Επενδυτή για την λειτουργία του και να του υποσχεθούν την σύντομη αδειοδότηση Περιβαλλοντικών ώστε να στεριώσει και να απασχολήσει περισσότερα άτομα πέραν των 18 όλο – όλο ….

Πρόσφατα με την” Αναστολή εργασιών” της Τέρνα Μεταλλευτικής , δώσατε δυναμική παρέμβαση σε υπουργικό επίπεδο αλλά είναι η φύση του αντικειμένου της εταιρείας αυτής που και να επανά- λειτουργήσει , πάλι θα ξανακλείσει εφόσον το προϊόν της υπάγετε στην – Προσφορά και την Ζήτηση .

Σε αυτή την κατάσταση και με τους τελευταίους εργαζόμενους στα καφέ της Απελπισίας δηλώνω ΠΑΡΟΝ στο Προσκλητήριο που σημάνατε για την Μόνη Ελπίδα μας ως Έθνος – Την Ενέργεια και το Περιβάλλον = Ιερές Θέσεις Εργασίας !!!!

Θα σας αναφέρω τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας έως και την προαγωγή της Εθνικής οικονομίας, από την φύση των έργων που αδειοδοτώ για λογαριασμό γνωστού Επενδυτή στην Ενέργεια που όχι μόνο δεν υπάγονται στην πάρα πάνω κατηγορία , της Τέρνα , δηλαδή η επιβίωση τους να εξαρτάτε από την προσφορά και ζήτηση του προϊόντος , αλλά έχουν ισόβια – σταθερή λειτουργία όσο υπάρχουν Άνθρωποι και Χρειάζονται Ενέργεια και Φάρμακα ….

Πρόκειται για ανάπτυξη έργων ΑΠΕ – συγκεκριμένα για σταθμούς Ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο Βιομάζα και και με την εκμετάλλευση της παραγόμενης ούτως ή άλλως θερμότητας την Θ/Κπιακή καλλιέργεια Φαρμακευτικής κάνναβης .

Βιομάζα , η ανεξάντλητη πηγή , ότι οργανικά Γεωργικά και Δασικά υπολείμματα παράγονται κάθε χρόνο καθώς και τα Αγροτικά Ελαιόκλαδα και Δημοτικά – Αστικά κλαδέματα , που μέχρι σήμερα ισχύει το εξής .

Τα Γεωργικά [ καλαμποκιές – Βαμβακιές , Ηλιανθόκορμοι μετά την απαγόρευση της καύσης τα οργώνουν και τα θάβουν στα χωράφια με αποτέλεσμα το ” σκουλίκι΄΄ να διαχειμάζει στο έδαφος και με τη νέα καλλιέργεια να φουντώνει και να χρειάζονται 2 παραπάνω ψεκασμοί ώστε έχει εξαλειφθεί το εισόδημα τους από τα έξοδα – πετρέλαια και Φάρμακα .

Τα Δημοτικά – Αστικά κλαδέματα που δεν είναι μόνο των οπωροφόρων δέντρων αλλά και τα ελαιοκλαδέματα απο τις εξοχικές κατοικίες στο Αιγαίο και Ευβοϊκό ,που πέρα από κάποια οπωροφόρα δέντρα τα άλλα τα έχουν ελαιοφυτεμένα – μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα και τόνους .

Μέχρι και τώρα ακόμη και τα Αστικά κλαδέματα τα συγκεντρώνουν σε παράνομες χωματερές και προβαίνουν σε ανεξέλεγκτο καύση δίνοντας το παράδειγμα στους ελαιοκαλλιεργητές …..

(Από καύση ελαιοκλαδεμάτων αγρότη στον Μαραθώνα , ξεκίνησε η Εθνική Καταστροφή στο Μάτι )

Τα Δασικά υπολείμματα – κορυφές και παρακλάδια πεύκων εγκαταλείπονται στα δάση και δρούν σαν βραδυφλεγείς βόμβες με την πρώτη θερμική αιτία .

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάθε χρόνο είμαστε στην επικαιρότητα με τις Φονικές Πυρκαγιές όπως τις είδατε πρόπερσι στην Λίμνη και πέρσι στα Ψαχνά .

Με την Ανάπτυξη των ενός έργου του ενός – 1 MW – σε κάθε Δημοτική Ενότητα Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού θα έχουμε τα ακόλουθα οφέλη .

Θα απορροφηθούν όλα τα παραπάνω είδη αλλά με κέρδος για όλους αφού η Επένδυση θα δίνει 40 ευρώ τον τόνο και οι Ελαιοκαλλιεργητές θα έχουν και το όφελος των εργατικών από την μη καύση και του αναγκαίου Φρεζαρίσματος μετά .

Οι αγρότες 40 ευρώ τον τόνο , και όφελος το μη όργωμα για τον θρυμματισμό και θάψιμο , και δύο λιγότερα ψεκάσματα ετησίως , (φάρμακα – πετρέλαιο) .

Περισσότερο ωφελημένοι θα είναι οι Δασεργάτες οι οποίοι συμπωματικά φέτος τελείωσε η καταγραφή και η ένταξη και εφοδιασμός τους με ταυτότητα Δασεργάτη από την Γενική Διεύθυνση Δασών Ευβοίας όπως προβλέπει ο Νόμος 4423/16 και επιτέλους μπαίνει μία τάξη και στον χώρο αυτό – το Δημόσιο Αγαθό πηγαίνει στους Φυσικούς Δικαιούχους …

Οι δασεργάτες θα παίρνουν το λήμμα από τα δάση ( κορυφές , παρακλάδια και μέρος του υπ ορόφου ώστε να ανασάνει το δάσος , με 40 ευρώ τον τόνο , άρα και ασυγκρίτως περισσότερα ημερομίσθια για αυτό και διότι πλέον δεν θα ξε- πουλάνε τα καυσόξυλα στους χονδρέμπορους σε κορμούς στο Δάσος όπως γίνεται μέχρι τώρα γιατί η Επένδυση θα τους εφοδιάσει με μηχανήματα ( Μπουλντόζες ) και μεταφορικά μέσα ( Φορτηγά βουνού ) ώστε να μην χρειάζονται εργολάβο για να τα ανασύρει στους δρόμους , αλλά και για να τα τεμαχίζουν σε συσκευασία καταναλωτή ,ώστε και σε τιμή κόστους να εφοδιάσουν τα ευάλωτα νοικοκυριά – απαλλάσσονται φόρου – και να έχουν ένα κέρδος από τα υπόλοιπα απασχολώντας τις γυναίκες και τα άνεργα παιδιά τους , γιατί ο τεμαχισμός και η συσκευασία δεν χρειάζεται την τεχνική και την δύναμη του υλοτόμου.

Δηλαδή η εποχική τους απασχόληση – 100 ημερομίσθια ετησίως – θα γίνει μόνιμη και για τον λόγο ότι ο Επενδυτής δεν θα μεταβιβάσει την παραχώρηση από τα Δημόσια δάση μόνο αλλά και από τα Ιδιωτικά που έχει εξασφαλίσει .!!!

Τα προϊόντα αυτά που προανέφερα – τα Ιδιωτικά δάση – τα Αγροτικά και Γεωργικά υπολείμματα επαρκούν για τις 5 Μονάδες , αλλά η Τράπεζες θεωρούν εξασφάλιση της πρώτης ύλης καυσίμου ΜΟΝΟ τα Δημόσια δάση , γιατί πρόκειται για Σύμβαση όση και η Σύμβαση του Επενδυτή με τον Δημόσιο Λειτουργό τα 20 χρόνια , πράγμα που λογικά δεν μπορεί να κάνουν οι Αγρότες να δεσμεύσουν τα κτήματα των παιδιών τους , ώστε να μην μπορούν π.χ. να τα πουλήσουν …

Η Παραχώρηση των Δημοσίων Δασών θα φέρει άμεσα και πρώτη φορά έσοδα κατά κυβικό απόληψης όλων των προϊόντων του Δάσους , αντί μέχρι τώρα Δωρεάν Παραχώρηση και μόνο των κορμών δηλαδή μόνο το – φιλετάκι- και για Δασοπροστασία ούτε λόγος …

Είναι Εθνική Ανάγκη η Δασοπροστασία να γίνει Ευαγγέλιο μας σε όλη τη Χώρα , και αυτό δεν μπορεί να το κάνει το Κράτος τουλάχιστον αυτή την στιγμή , αλλά οι από μηχανής ”Θεοί” – οι Επενδυτές , παράλληλα με χρηστή υλοτόμηση και έργα , όπως η διάνοιξη του Οδικού – Δασικού δικτύου , ώστε τα οχήματα να της Πυροσβεστικής να διέρχονται και να μπορούν να επιστρέφουν παρόλο που μπορεί στην άκρη των δρόμων να υπάρχουν εμπορεύματα μας ή μηχανήματα .                                                  Όπως είναι και απαραίτητο σε κάθε κορυφή και λοφίσκο να δημιουργηθούν Πυροφυλάκια !!!!

Ξεκίνησα την διαδικασία αυτή δηλαδή – ζήτησα την Παραχώρηση από την Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης και Προστασίας Δασών – Αθήνα ( κ. Βακάλης ) ο οποίος με ενημέρωσε ότι την Διαχείριση την έχει πλέον η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Λάρισα , (Συντονιστής κ. Ντίτορας )όπου και έστειλα σχετικό αίτημα  στην  προϊσταμένη κ. Φτίκα Ζωή μου απάντησε ότι:

”Βλέπουμε πόσο ενδιαφέρον είναι το Broject σας γενικά, και κυρίως που όχι μόνο δεν αγγίζετε τους ΔΑΣΕ αλλά τους αναβαθμίζεται , εξάλλου αυτό θα το κατοχυρώσουμε στην μεταξύ μας Σύμβαση αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με το υπάρχον νομικό πλαίσιο σε αυτό που ζητάτε δηλαδή  την ”Παραχώρηση Δασών προς υλοτόμηση για Ενεργειακές Ανάγκες” διότι :                                                                            ”Οι μέχρι τώρα διατάξεις μέχρι και το ΝΔ 86/69 – (πριν 51 χρόνια)  Η υλοτόμηση των δημόσιων δασών , ανατίθεται απευθείας στους Συνεταιρισμούς ” .                           Και με προέτρεψε να αποταθώ στη Γενική Γραμματεία ορυκτού πλούτου, υδάτων και δασών, Γενικός Γραμματέας κ. Αραβώσης Κωνσταντίνος στον οποίο έστειλα αίτημα αναλόγου περιεχομένου και του ζητώ να προβούν σε τροποποίηση ώστε να :                ” Επιτρέπει την Παραχώρηση Δημόσιων Δασών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για Θερμικές Ενεργειακές Ανάγκες , με την υποχρέωση να χρησιμοποιούν για την υλοτόμηση τους τους ΔΑΣΕ του Νομού .

Κάτι ανάλογο έγινε για την Μίσθωση των Δασών για εγκατάσταση ΑΠΕ με τροποποίηση στον νόμο 998/1979 που είχαν προσφύγει Επενδυτές στην Ενέργεια ,με την οποία επί λέξη επιτρέπει :                                                                                 ” Την εγκατάσταση σταθμών Ηλεκτροπαραγωγής όπως Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά καθώς και κάθε έργο που συνδέετε με την κατασκευή και λειτουργίας τους ” .                                                                                                Όλες οι Υπηρεσίες οφείλω να πω , είδαν θετικά το Broject αλλά και η Ιεραρχία -Ιεραρχία θέλουν το δικό σας Ο.Κ. για να προχωρήσουν στη εν λόγω τροποποίηση , διότι ενδεχομένως και να την κάνει η Κεντρική Νομική Υπηρεσία σας .

Τελειώνω με το ότι ο Επενδυτής που θα εκμεταλλευτεί και την παραγόμενη Θερμική Ενέργεια θερμαίνοντας 25 στρέμματα καλλιέργειας Φαρμακευτικής κάνναβης που η κάθε μία χρειάζεται 60 μόνιμες θέσεις εργασίας εργατικού δυναμικού και 10 επιστημονικού , Γεωπόνους , Χημικούς , Μηχανικούς κλπ .

Και πράγματι και αυτός ο συνδυασμός θα προσφέρει εκατοντάδες Μόνιμες και εποχικές θέσεις εργασίας , Δασεργάτες , προσωπικό Μονάδων , Προμηθευτές Βιομάζας κλπ

Λόγω των γνώσεων σας , δεν σας αναφέρω τα Οφέλη της Εθνικής Οικονομίας από την μη εισαγωγή για τα ανάλογα kw ορυκτό καύσιμο με πολύτιμο συνάλλαγμα ή τι σημαίνει για το περιβάλλον , και την Δασοπροστασία …..

Οι δασεργάτες αναμένουν σύντομα την απόφαση σας ώστε να ξεκινήσουν την διαδικασία εγγραφής των άνεργων παιδιών τους στο επάγγελμα του Δασεργάτη ως ”Δόκιμο μέλος” για τον πρώτο χρόνο όπως ορίζει ο νόμος ώστε να ξεκινήσουμε το Φθινόπωρο .                                                                                                      Για την Ιστορία μέχρι 30 Μαρτίου 2020 η Διεύθυνση Δασών είχε εγκρίνει 402 άτομα .

Επίσης Οι Νέες και Νέοι που σε ηλικία για οικογένεια , ετοιμάζονται για μετανάστευση , με πάσα ειλικρίνεια κε Υπουργέ μας , η Αθήνα το ξέρετε δεν είναι Λύση πλέον περιμένουμε την θετική και σύντομη ενέργεια σας.

Αγκάλη – Αγία Άννα Βόρεια Εύβοια – 7/7/2020

Με εκτίμηση για την ikaros energy ltd

Πετσάβας Γιώργος

petsavas@gmail.com 

tel. 69 77 74 74 78

Το οποίο Κοινοποίηθηκε αμέσως στην Αρμόδια Γενική Γραμματεία grggper@ypen.gr

κ. Αραβώσης Κωνσταντίνος- τηλ.21315133852

κ. Δαλακούρα Βάσω Δασολόγος – τηλ.2131513002

Υ.Γ. Μετά από πολύμηνη απραξία του κ. Αραβώση  τον οποίο καθιστώ Συν Υπεύθυνο της Εθνικής μας Συμφοράς , μέσα από την Γραμματεία μου είπαν ότι : Μην περιμένεις να σου το κάνει ας είναι νόμιμο και και πρέπει , εάν δεν επέμβει Πολιτικό Πρόσωπο , για μένα Πολιτικά πρόσωπα είναι οι αναφερόμενοι Πολιτικοί – ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ????