Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την ΔΕΘ – ΜRB: Με 11,9% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – Επιφυλακτικότητα στις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη

12

ΜRB: Με 11,9% προηγείται η ΝΔ

Toυλάχιστον τρεις δημοσκοπήσεις, οι πρώτες μετά την ΔΕΘ, βγαίνουν στον “αέρα” αυτές τις ημέρες, με όλες να επιβεβαιώνουν, κατά τις πληροφορίες, ευρύ προβάδισμα της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη δημοσκοπήση που δημοσιοποιήθηκε ήταν εκείνη της MRB για το Star, ενώ έπονται δύο ακόμη το Σαββατοκύριακο κι αμέσως μετά.

MRB: Διαφορά 11,9% υπέρ της ΝΔ

Η δημοσκόπηση της ΜΡΒ δίνει διαφορά 11,9% υπέρ της ΝΔ με αναγωγή επί των εγκύρων.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3%.

MRB πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων,  η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι:  ΝΔ  34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%,  ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ5,3%,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%, ΜέΡΑ25 3% κλπ.

Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star εξέτασε πάντως και «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της σημερινής εικόνας κυβέρνησης και κομμάτων.

Η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας

Μεταξύ αυτών η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

MRB αξιολόγηση Μητσοτάκη

Η αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

MRB αξιολόγηση Τσίπρας

Επιφυλακτικοί οι πολίτες στις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Επιφυλακτικοί φαίνεται πάντως να είναι οι πολίτες απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου  ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά.

MRB αποτελεσματικότητα μέτρων

Σκεπτικισμός και για τον ανασχηματισμό

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

MRB ανασχηματισμός

MRB νέοι Υπουργοί

MRB διαχείριση πανδημίας

The post Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την ΔΕΘ – ΜRB: Με 11,9% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – Επιφυλακτικότητα στις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.