Στον ύπνο “έπιασε” τις Ηνωμένες Πολιτείες η Κίνα με την εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου

32

Κίνα πυραύλου

Υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά εκτόξευσε η Κίνα παρουσιάζοντας μία νέα διαστημική της δυνατότητα, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» επικαλούμενη πέντε ανώνυμες πηγές.

Νέο πλήγμα στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κινεζική πυραυλική δοκιμή στέφθηκε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο με το Πεκίνο να χλευάζει τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η μυστική δοκιμή πυραύλου με ταχύτητα 21 χιλιάδες μίλια την ώρα, αποτελεί «νέο πλήγμα στη νοοτροπία των ΗΠΑ ότι υπερέχουν στρατιωτικά έναντι της Κίνας».

Το περιστατικό αιφνιδίασε την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το βρετανικό δημοσίευμα, καθώς δείχνει ότι «η Κίνα έχει κάνει εκπληκτική πρόοδο στην ανάπτυξη των υπερηχητικών όπλων της». «Δεν έχουμε ιδέα πώς το έκαναν αυτό», φέρεται να λέει μία πηγή.

Η Κίνα εκτόξευσε πύραυλο, ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή, που έκανε τον γύρο της Γης σε τροχιά προτού αρχίσει την κάθοδο προς τον στόχο του, αλλά αστόχησε πάνω από 32 χιλιόμετρα.

The post Στον ύπνο “έπιασε” τις Ηνωμένες Πολιτείες η Κίνα με την εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.