Με κέρδη άνοιξε η εβδομάδα στη Wall Street, καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για την Όμικρον

17

Με κέρδη άνοιξε η εβδομάδα στη Wall Street

Με κέρδη άνοιξε η εβδομάδα στη Wall Street, καθώς υποχώρησαν κάπως οι ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού που οδήγησαν την αμερικανική αγορά σε βαριές απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα.

  • Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, ο Δρ Άντονι Φάουτσι εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN, αν και προειδοποίησε ότι “είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα”. Ωστόσο, η νέα μετάλλαξη “δεν μοιάζει να προκαλεί (νόσηση) με υψηλό βαθμό βαρύτητας”, συνέχισε. “Μέχρι τώρα, οι ενδείξεις για τη σοβαρότητα είναι λιγάκι ενθαρρυντικές”, ανέφερε.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε «άλμα» 4,9% στα 69,49 δολάρια ανά ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.779 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 1,42% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1281 δολ.

 

 

 

 

The post Με κέρδη άνοιξε η εβδομάδα στη Wall Street, καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για την Όμικρον appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.